Èxit de participació en la XVI Marató d'Ocupació i Autoocupació de la Universitat d'Alacant

S'espera que els 43 estands col·locats en el vestíbul de l'Aulari II reben al tancament de l'edició més de 5.000 currículums

Alacant, 8 d'abril de 2014 

En a penes quatre hores de desenvolupament, els 43 estands que han participat en la XVI Marató d'Ocupació i Autoocupació de la Universitat d'Alacant, han rebut més de 4.000 currículums d'estudiants universitaris. Segons l'organització, s'espera que la xifra supere els 5.000 al tancament de l'edició, prevista per a aquesta vesprada a les 18 h. 

La Marató arrancava a les 10 h de la mà de la vicerectora d'Estudiants, Nuria Grané; el regidor d'Ocupació i Foment de l'Ajuntament d'Alacant, Carlos Castillo; la regidora d'Ocupació i Desenvolupament de l'Ajuntament de Sant Vicent, Carmen Victoria, i el director Territorial d'Economia, Indústria, Turisme i Ocupació (SERVEF), Rafael Muñoz, a qui han acompanyat també la vicepresidenta de la Fundació General de la UA, Mónica Martí, i la directora d’aquesta, Lucia Gomis, així com la directora del Secretariat de Pràctiques d'Empresa i Suport a l'Estudiant, Pepi Parreño, entre altres autoritats. 

A més d'informació útil, aquest fòrum -situat un any més en vestíbul de l'Aulari II- "promou l'ocupació, les pràctiques en empreses i estimula l'autoocupació entre la comunitat universitària facilitant-los un espai comú amb professionals i empresaris locals i nacionals", segons expliquen els seus promotors. En aquest sentit, els perfils més demanden les empreses participants corresponen a estudiants de l'àrea de les ciències i enginyeria com a químics, biòlegs, enginyeria civil, informàtica, a més d'alumnat format en àrees d'econòmiques i empresarials i del dret. Un dels requisits que s'imposa davant qualsevol de les ofertes és dominar, almenys, l'anglès un nivell mitjà-alt. 

La jornada, que s'estendrà fins a les 18 h, reuneix 39 estands de diferents empreses i institucions públiques i privades, així com del Gabinet d'Iniciatives per a l'Ocupació (GIPE) amb ofertes d'ocupació i pràctiques, el de l'Observatori d'Inserció Laboral del vicerectorat d'Estudiants, i altres d'emprenedors universitaris situats en el viver d'empreses de la UA entre els quals destaquen els vinculats a empreses de base tecnològica.

Per a tancar el programa d'aquesta XVI edició, la marató acollirà la presentació i processos de selecció per a ocupació i pràctiques d'empreses com SABIC Innovate Plastics, CYPE Ingenieros, Leroy Merlin i Levantina, que es faran del 9 al 15 d'abril. En concret, i com a novetat motivadora a l'autoocupació, des de la Fundació Levantina cerquen la captació d'emprenedors per a projectes relacionats amb el sector de la pedra, així com auxiliars per a dotar-los de suport financer i formatiu pel que fa a iniciatives empresarials. 

La iniciativa d'ocupació i autoocupació l’organitza el Vicerectorat d'Estudiants de la UA a través del Gabinet d'Iniciatives per a l'Ocupació (GIPE) i l'Observatori d'Inserció Laboral.

 

Notícia relacionada

Més de 40 empreses i institucions participaran en la XVI Marató d'Ocupació i Autoocupació de la Universitat d'Alacant