UA
Logotip Fundación General de la Universidad de Alicante Logotip Universidad de Alicante

¿Què és el GIPE?

Des de 1995 el Gabinet d'Iniciatives per a l'Ocupació de la Fundació General de la Universitat d'Alacant treballa per facilitar la inserció laboral dels/as estudiants i graduats/as de la Universitat d'Alacant en àrees el més properes possible a la seva formació.

Amb aquest objectiu, la Fundació General de la Universitat d'Alacant és, des de març de 2012, Agència de Col·locació autoritzada amb el nº 1000000006.

L'autorització permet al GIPE adequar-se a la normativa actual d'intermediació al mercat laboral, de conformitat al disposat en l'article 4 Decret 14/2012 de 13 de gener del Consell d'adaptació de la normativa estatal sobre autorització d'agències de col·locació amb o sense ànim de lucre.

L'Agència de Col·locació GIPE posarà a la disposició dels/as estudiants i graduats/as de la Universitat d'Alacant, totes les eines i programes del servei públic d'ocupació destinats a la millora de les oportunitats de treball en general i en particular les dissenyades per al col·lectiu universitari. Servei completament gratuït.

El funcionament del Gabinet queda dividit en diversos camps d'actuació:

Àrea d'Ocupació

En l'Àrea d'Ocupació, el Gabinet es materialitza com un centre destinat a arreplegar les ofertes de treball i a dur a terme la recerca activa d’aquestes amb l’organització d’esdeveniments, visitant empreses i tractant d’establir acords de cooperació en matèria de foment d'ocupació amb institucions i empreses privades.

Borsa de treball

Per això disposem de la nostra borsa de treball, en la qual s'inscriuen els que acaben de titular-se en la Universitat d'Alacant i en què aquests podran trobar una eficaç via d'inserció en el món laboral.

Al mateix temps, les empreses podran disposar d'un servei eficient per a cobrir les seues necessitats en recursos humans amb titulats altament qualificats i que s'adapten al perfil i les necessitats de l’empresa.

Pràctiques en empreses

En l'Àrea de Pràctiques s'inscriuen els alumnes matriculats en els dos últims cursos de qualsevol titulació de la Universitat d'Alacant, amb la finalitat de compaginar els estudis amb un treball relacionat amb la seua carrera i com a primera forma de contacte amb el món empresarial, tant públic com privat. Podreu completar la vostra formació fent pràctiques remunerades en empreses.

També és un objectiu d'aquesta àrea l'acostament actiu d’empreses i alumnes, perquè aquestes puguen conèixer els futurs professionals i perquè els alumnes tinguen una oportunitat d'oferir la seua preparació professional.
 

Borsa de pràctiques

Per a portar a terme aquests objectius, el GIPE disposa d'una Borsa de Pràctiques en què els futurs titulats troben la possibilitat de fer pràctiques en empreses que completen la seua formació i les empreses tenen l'oportunitat de beneficiar-se de la formació universitària que tenen els nostres alumnes, i que potser més tard vulguen incorporar a la plantilla.

Creació d'Empreses

L'Àrea de Creació d'empreses està destinada a oferir un servei integral a tots aquells estudiants emprenedors i emprenedores que estiguen disposats a dur a terme un projecte empresarial.

Els serveis que ofereix l'Àrea de Creació d'empreses són els següents:

  • Atenció de consultes. Es rep als i les estudiants i s'escolta les seues peticions, que poden anar des d'una pregunta puntual fins a un assessorament integre per al seu negoci.
  • Pla d'empresa. Se li guia en l'elaboració del seu pla de negoci, document que els servirà per a determinar la viabilitat del seu projecte.
  • Centre de Creació d'empreses. Els projectes que s'engeguen comptaran amb la possibilitat d'obtenir un despatx de treball en el centre de creació d'empreses.
  • Jornades i cursos de formació. Durant el transcurs del curs acadèmic es realitzaran cursos i jornades dirigides als estudiants, en relació directa amb les demandes dels mateixos, així com atenent a les seues necessitat i manques.

Formació i Orientació Laboral

Possibilita una orientació personalitzada cap a les noves i creixents demandes empresarials, i organitza i imparteix cursets que contemplen des del desenvolupament personal i professional fins a disseny curricular i tècniques de recerca d'ocupaci.

Anàlisi d'Inserció Laboral i Mercat de Treball Universitari

Està dirigida a conèixer i identificar les diferents trajectòries laborals seguides pels exalumnos de la Universitat d'Alacant d'acord a la titulació que han estudiat.

Al mateix temps s'estudia al sistema empresarial de l'àrea d'influència de la Universitat d'Alacant i es valora la "potencialitat" d'aquest sistema per a absorbir els Recursos Humans altament qualificats formats en la nostra Universitat.

Compartir en...

© 1996-2018 GIPE, Gabinet d'Iniciatives Per a l'Ocupació, Universitat d'Alacant Fundació General. CIF: G53738308. [HTML5]

Aquesta web utilitza cookies…+info